site logo site logo

Lachende Boeddha

Auteur : Peter Vredeveld

Standbeeld van de lachende Boeddha

Bekijk onze prachtige Boeddhabeelden

In westelijke landen verwijzen mensen naar Boeddha als een figuur met een dikke buik en een lachend gezicht. Dit is een behoorlijk misverstand in de westerse boeddhistische samenleving, want waar ze naar verwijzen, is de Lachende Boeddha, ook bekend als Maitreya Boeddha, oftewel de toekomstige Boeddha. Dit misverstand komt voort uit de Lachende Boeddha-beelden, die behoorlijk populair zijn in veel landen, omdat Boeddha-beelden van Lachende Boeddha geluk, vreugde en welvaart vertegenwoordigen. Over het algemeen wordt Lachende Boeddha gezien als een Ch'an boeddhistische monnik uit de Chinese boeddhistische volksverhalen uit de 10e eeuw.

"Maitreya, de ware Maitreya Talloze keren herboren Af en toe geopenbaard onder de mensen De mensen van het tijdperk herkennen hem niet"
- Laatste woorden van de Lachende Boeddha

De Chinese boeddhistische traditie beeldt de beelden van de Lachende Boeddha af als symbool van het lachen en het glimlachende gezicht van de Lachende Boeddha. De Lachende Boeddha staat ook bekend als Budai en wordt gezien als de belichaming van vreugde en geluk. Men gelooft dat beelden van de Lachende Boeddha gevoelens van stress brengen en helpen om zorgen los te laten, dus zowel geestelijke als financiële zorgen.

    Budai als Beschermer van Kinderen

    Lachende Boeddha

    Net zoals de volksverhalen in het Chinese boeddhisme, werd gedacht dat Budai geluk bracht voor iedereen om hem heen, vooral voor kinderen. De term "Budai" symboliseert de hennepzak die de Lachende Boeddha tijdens zijn reizen draagt. In zijn zak zouden goede dingen zitten, zoals snoepjes, vooral voor kinderen. Lachende Boeddha-beelden worden ook vaak afgebeeld met kinderen vanwege het geloof dat Budai het geluk van kinderen beschermt. Budai staat ook voor geluk, rijkdom, vrijgevigheid en bescherming van de armen en zwakken.

    Verschillende Vormen van de Lachende Boeddha

    Lachende Boeddha wordt in verschillende vormen afgebeeld terwijl hij verschillende objecten draagt. Deze verschillende vormen symboliseren verschillende betekenissen en worden geacht geluk, voorspoed en fortuin te brengen, afhankelijk van waar ze geplaatst zijn. Laten we er een paar bespreken:

    1. Lachende Boeddha draagt een Wo Lu.

    Deze Boeddhabeeld staat voor de bescherming van goede gezondheid en een lang leven.

    2. Lachende Boeddha draagt een zak of zit op een gouden munt

    Deze Boeddhabeeld dat een zak draagt, staat voor lekkernijen en snoepjes voor kinderen. Lachende Boeddhabeelden die op gouden munten zitten, vertegenwoordigen rijkdom en welvaart.

    3. Lachende Boeddha zit op een drakentortoise.

    Deze Lachende Boeddhabeeld, die op een drakentortoise zit, staat symbool voor een veelbelovende carrière en de welvaart van een baan en een goed inkomen.

    4. Lachende Boeddha omringd door kinderen

    Deze lachende Boeddha-beeld staat voor het welzijn van de familie en de familie die een gezond kind wil verwekken.

    In het Chinese boeddhisme vindt men het beeld van de lachende Boeddha bij de ingang van verschillende belangrijke Chinese boeddhistische tempels. Er is een beroemd verhaal over de lachende Boeddha, het wrijven over de buik van Budai brengt geluk, maar het is een veelvoorkomende volkstraditie, maar niet de leer van Boeddha.

    Deel deze pagina

    Lachende Boeddhabeelden

    Grote lavastenen Lachende Boeddha

    Grote lavastenen Lachende Boeddha

    3.500 euro
    Antiek bronzen Thais Budai beeld

    Antiek bronzen Thais Budai beeld

    450 euro
    Antieke aardewerk Lachende Boeddha

    Antieke aardewerk Lachende Boeddha

    300 euro
    ';
    arrow-right keyboard_arrow_right arrow-down keyboard_arrow_down arrow-left keyboard_arrow_left close menu search twitter facebook youtube-play linkedin envelope instagram google-plus pinterest whatsapp heart-o Wensenlijst share file-pdf-o printer trash